Hlavní StránkaInfo o sirupuBio javorový sirup

BIO produkty. Co znamená to BIO?

Prodáváme výhradně pravé 100% javorové sirupy tzv. ,,100% pure maple syrup,,. Označení BIO zaručuje navíc, že byli použity certifikované ekologické požadavky a postupy na celý proces získavání sirupu. Certifikát vydáva renomovaná mezinárodní ekologická společnost EcoCert S.A. která vydáva těmhle produktům certifikát Organic Bio product.

Mezi hlavní požadavky patří:

Ekologické zpravování javorového lesa

Zdravý les: Javorové lesy jsou kontrolovány a obhospodařovány certifikovanými odborníky, aby se zajistilo dlouhodobě udržitelné zdravé prostředí lesa, podporovalo zdraví stromů a druhová pestrost, a redukovala se eroze půdy.

Slušné manažerské praktiky při správě javorových lesů a jejich ekosystémů. Zaměření rozvoje a údržby na zachovávání ekosystému javorového lesa a dlouhodobé vylepšování životnosti stromové populace.

Rozmanitost rostlinných druhů v javorovém lese je podporována, obzvláště druhy doprovodné a podpůrné k cukrového javoru.

Nepoužívají se žádné pesticidy, hnojiva nebo chemikálie při údržbě lesa.

Navrtávání / zařezávání stromů

Ekologická zpráva zkoumá a určuje limit na počet otvorů v javorových stromech. Dodržování tohoto limitu udržuje zdraví každého javorového stromu. Přestože jsou zářezy ve stromech velmi malé a javory absolutně nepoškozují, dbá se na to aby se stromy vůbec neohrozily. Toto pravidlo je zde proto, aby stromy mohly zůstat zdravé na velmi dlouhou dobu.

Nařezávání javorových stromů v jiném období než během javorové sezóny je zakázáno.

Javorové vybavení:

Všechno nářadí, přístroje, trouby, vědra, nádoby, a příslušenství na vaření sirupu, jsou kontrolovány, taktéž i mýdla a čistící prostředky používané k čištění vybavení.

Nádoby na odpařování jsou vyrobeny z neřezavějící oceli, a to je jediný druh oceli, který je povolen.

Produkce javorového sirupu:

Sterilizace mízy před samotným vařením je zakázána, aby se předešlo změnám nebo zbavení čistě přírodních vlastností javorové mízy.

Jako proti-pěnový agent při vaření javorové mízy se používá pouze certifikovaný organický (bio) rostlinný olej.

Filtrace javorového sirupu je monitorována a omezená, také jako dočasná skladovací nádoba, která se používá předtím, než se sirup přemístí do speciálně navržených sudů.

Čištění:

Certifikace zaručuje, že všechno čištění, které se provádí po dokončení cukrové sezóny, je děláno s certifikovaným produktem a umyté pitnou vodou během jednak čištění, tak i vyplachování.

Zanechte Komentář